Steigerhouten loungebank

Je kiest bij het inrichten van je woning, je serre of je terras de meubels en materialen, die het beste bij je passen. Kleur is belangrijk, maar ook de uitstraling van het materiaal, de kleur, maar ook de wijze waarop ze opgaan in de omgeving. Steeds vaker zie je meubels, die gemaakt zijn van steigerhout. En dat is een begrijpelijke keuze.

Hout

Heel veel meubels worden gemaakt van of met hout. Dat is logisch, hout is een natuurlijk materiaal, met voldoende stevigheid en dat zich bovendien gemakkelijk laat verwerken. Hout heeft zijn eigen warmte, brengt zijn eigen gevoel met zich mee. Als je met je vingers over het houten oppervlak van meubels strijkt, dan herken je dit. Er zijn heel wat houtsoorten, die gebruikt kunnen worden voor het maken van meubels. Wil je de meubels buiten gebruiken, dan vallen enkele soorten af. Voor buiten zijn we op zoek naar stevig hout, dat bestand is tegen ons klimaat.

Steigerhout

Het steigerhout is een populaire en begrijpelijke keuze voor het vervaardigen van meubels, vooral van meubels die op het terras, onder een overkapping of in een serre gebruikt worden. Het steigerhout heeft niet alleen een robuuste uitstraling, maar is ook krachtig. Meubels van steigerhout gaan jaren mee.

Steigerhouten loungebank

Steigerhout is dan ook bijzonder geschikt voor een steigerhouten loungebank. De bank verdraagt het vaderlandse klimaat. Het materiaal is sterk genoeg om een bank te maken, waar je lekker op kunt zitten of liggen. Natuurlijk zit en ligt het lekkerder als je stevige kussens en bekledingen gebruikt. Liefst in een fris en vrolijk tintje, zodat de bank prima past bij de kleurige bloemen in je tuin.