Steigerhouten meubelen

Een houtsoort dat leven creëert in iedere woonruimte: steigerhout. Het grof gezaagde, doch stevige hout creëert absoluut een natuurlijke uitstraling in ieder interieur. Combineer dat met de functionaliteit van talloze meubelen en u creëert een prachtige woonstijl in huis.

Informatie over steigerhout

De naam van steigerhouten meubelen komt van het hout dat op steigers ligt. Deze worden veelal gebruikt in de bouw. Het hout dient uitermate stevig te zijn om de veiligheid van de bouwers te waarborgen. Wanneer een vakkundig meubelmaker dit hout afwerkt, weet u zeker dat u menig woonruimte met stevige meubelen kunt inrichten.

Steigerhout is eigenlijk vurenhout en dat is afkomstig van de fijnspar. Kenmerkend is de lichtere, vaak wat gelige kleur van het hout. Dit maakt het hout ideaal om te gebruiken binnen de meubelindustrie. En hoewel het hout ontzettend stevig is, kan het niet heel goed tegen vocht. Daarom raden we wel aan om het steigerhout altijd te laten impregneren of het een andere behandeling te geven.

Eindeloze inrichtingsmogelijkheden

Bovendien zijn de planken van steigerhout langer dan de gemiddelde lengte van andere houtsoorten. Dankzij deze lengte kunt u er in feite alles van maken.

Creëer bijvoorbeeld uw volledige woonkamer met deze sprekende houtsoort. Een fraaie salontafel voor een mooi afgewerkte televisiemeubel. Een steigerhouten loungebank om languit op voor de televisie te liggen. Of misschien zelfs een bescheiden bijzettafeltje naast uw bank om de finishing touch te geven.

U kunt ook uw eetkamer inrichten met dit bijzondere meubilair. Een robuuste, lange eettafel van natuurlijk steigerhout met eromheen 6 of 8 stijlvolle stoelen. Hang er een mooie kroonluchter boven voor een nonchalante uitstraling. Of kies voor wat strakkere lampen, wanneer u liever een moderne uitstraling in huis heeft.

Welke woonruimte u ook wilt inrichten, met steigerhouten meubelen bent u zeker van eindeloze inrichtingsmogelijkheden!