Steigerhouten tafels

U bent bezig met de inrichting van uw huis en zoekt voor uw tuin een eigentijdse tafel? Steigerhouten tafels zijn populair en duurzaam. Aan een steigerhouten eettafel in de tuin kunt u bij mooi weer met uw gezin knusse uurtjes beleven. Ook binnen kunt u steigerhouten meubels plaatsen, een mooie steigerhouten salontafel bijvoorbeeld.

Steigerhout is onderhoudsvriendelijk

Steigerhout is enorm in opmars als materiaal voor tuinmeubels. Het is hout wat buiten en binnen gebruikt wordt. Oorspronkelijk werd dit hout inderdaad buiten in de bouw gebruikt. Metselaars en timmerlieden stonden en staan op houten steigers bij hun werkzaamheden. Ook leg je bijvoorbeeld steigerhouten planken vanaf de kade naar je boot. Steigerhout is onderhoudsvriendelijk, waterbestendig en snel weer droog. Bovendien heeft het een stoer voorkomen.

Wat voor hout is steigerhout?

Steigerhout is vurenhout wat na maanden grijs wordt. Steigerhout is dus ouder, weersbestendig hout, waar onder meer meubels voor de tuin van gemaakt worden. Nieuw steigerhout is niet gelijk geschikt om meubels van te maken. Van steigerhout bouwt men prachtige loungetafels, eettafels en picknicktafels in een grijze tint. Steigerhout vergrijsd na maanden. Let dus wel op dat je echt oud steigerhout gebruikt, want nieuw steigerhout leeft nog en dan kan je zomaar barsten krijgen in het hout van je tafel. Steigerhout moet gebeitst worden voor meer duurzaamheid buiten.

Steigerhout voor binnen

Niet alleen voor buiten zijn er steigerhouten meubels. Tegenwoordig wordt steigerhout ook meer en meer binnen gebruikt in de inrichting van de woning. Er zijn design kasten, tafels, stoelen, banken en bedden van steigerhout. Waarom kies je binnen voor steigerhout in het interieur? Puur omdat het trendy is? Of ook vanwege de specale samenstelling, vorm en kleur van dit hout? Steigerhout is hout en hout heeft altijd een warme levendige uitstraling. Steigerhout is milieuvriendelijk, want het is gerecycled hout en duurzaam. Het is robuust hout en makkelijk om mee te werken.